DNA als concept

Zuiver Media is een snel groeiend mediabedrijf dat zich bezig houdt met het verzorgen van reclame, mediacampagnes en advertenties. De snelle expansie van het bedrijf vroeg om passende nieuwe huisvesting. Het nieuwe bedrijfsgebouw, gelegen aan de Fairoaksbaan op ontwikkellocatie Hoog16Hoven te Rotterdam, diende het DNA van Zuiver Media uit te stralen: transparant, nuchter, no-nonsens, Rotterdams en zakelijk. Het programma bestaat uit een studioruimten en opslag, kantoren en werk- en instructieruimten voor circa 40 medewerkers met een groeimogelijkheid naar 60 medewerkers. De transparante werkwijze van Zuiver Media is onderdeel van het concept van het gebouw gemaakt, zowel in de manier hoe het bedrijf zich presenteert aan de straat, als in de openheid van het interieur. Het uitzicht naar de naastgelegen kavels is niet bijzonder. Om die reden is het gebouw in de oost-west richting relatief gesloten. De voorzijde is echter maximaal open en met een volledig glazen gevel gericht op de straat en voortuin.

Maximale interactie

Bij binnenkomst onder het metselwerk kader aan de westzijde wordt de visie van Zuiver Media direct duidelijk. Een centrale, twee lagen hoge as verbindt alle ruimten en vormt een geheel met het hart van het gebouw, waarin de studioruimtes zijn geplaatst. Deze studio’s zijn ondergebracht in drie zeecontainers. Alle ruimten zijn ontsloten vanuit het hart van het gebouw en zijn rond de centrale studioruimte georganiseerd. Glazen puien bieden zicht in de open ruimte en zorgen voor maximale interactie tussen de medewerkers. Bezoekers krijgen een directe ‘kijk in de keuken’ van Zuiver Media. De instructie- en lunchruimte is gelegen aan de tuin in het zuiden, een aangename buitenruimte voor de medewerkers en bezoekers van Zuiver Media.

Reclame als gevel

In het metselwerk kader is op de eerste verdieping een screen gespannen over de volledige breedte van het gebouw. Het doek communiceert direct waar Zuiver Media voor staat: transparant en duidelijk. Het strakke kader in combinatie met het gespannen doek, waarin reclame gecombineerd is met zonwering, geeft de door de gemeente geëiste vlakke voorgevel diepte en gelaagdheid.

Rauwe en nautische sfeer
De stoere no-nonsense uitstraling van de staalconstructie, betonnen vloeren en zeecontainers vormen een knipoog naar het Rotterdamse DNA van Zuiver Media. Het exterieur van het gebouw is opgetrokken uit een stootvoegloos gemetseld bakstenen kader voor het hoge deel aan de straatzijde en horizontaal gemonteerde damwandprofielplaten voor het lagere bouwdeel. De textuur van de gevels onderstreept het horizontale karakter van het gebouw.

Lees verder

Opdrachtgever

Programma

Bedrijfsgebouw met studioruimte/opslag, kantoren en werk- en instructieruimten.

Locatie

Rotterdam Gilze-Rijenstraat, 3045 PJ Rotterdam

Status

Opgeleverd (2020)

Categorie

Alle projecten

Gerelateerde projecten

Thorax Erasmus MC, Rotterdam ,
Poli A, AMC Amsterdam ,
Spinoza, AMC Amsterdam , ,
Collegezaal 1, AMC Amsterdam ,
AAARCHITECTEN | © 2020