Black box in Friese landschap

Onze opdrachtgever had de volgende wensen; creëer maximaal uitzicht en maximale zichtbaarheid aan de A7 bij Joure en geef vorm aan onze platte organisatie en huisstijl. Het gemaximeerde budget in relatie tot de gevraagde omvang vormde de belangrijkste uitdaging. De keuze voor één simpel volume voor zowel het distributiecentrum als de kantoorruimten, geeft vorm aan de platte organisatie, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen bedrijfshal en kantoordeel. Het vrijwel gesloten, in zwart geprofileerde sandwichpanelen opgetrokken gebouw, is in de breedte ontwikkeld en opent zich maximaal op de snelweg en het groene Friese landschap en vestigt tegelijkertijd de aandacht op de voorbijrijdende automobilist. Aan de snelwegzijde is het gebouw dan ook volledig transparant. De kleuren zwart en wit, de huisstijl van Fiftysix, een winkelketen in merkkleding voor jonge, modebewuste vrouwen, maakt het gebouw tot een duidelijk statement en contrasteert scherp met het groene landschap.

Maximale expressie minimaal budget

De voorzijde van het gebouw, als antwoord op de prominente ligging aan de A7, wordt gevormd door de volledig opgetilde eerste verdieping van het kantoordeel. Het overkragende kantoordeel wordt gedragen door het verdiepingshoge logo van ‘FIFTYSIX’. De twee verdiepingen hoge hal, wachtruimte en kantine strekken zich uit over de volledige breedte van het pand en vormen het hart van het gebouw. Less is more is ingezet om de kosten van het gebouw te beperken. Door weg te laten wat weggelaten kon worden en zo veel mogelijk in standaard producten en afmetingen te ontwerpen, is niet alleen veel geld bespaard maar wordt tegelijkertijd aangesloten bij de branding en het stoere karakter van Fiftysix.

Opdrachtgever

  • Fiftysix / I.E. Products Vastgoed B.V.

Programma

600 m² BVO distributieruimte - 300 m² BVO kantoorruimte - Distributiecentrum met kantoor.

Team

Locatie

Morseweg 12 8503 AH Joure

Status

Opgeleverd (2008)

Categorie

Alle projecten

Gerelateerde projecten

Thorax Erasmus MC, Rotterdam ,
Spinoza, AMC Amsterdam , ,
Huisartspraktijk Michon, Ede ,
Afvalstoffendienst, Den Bosch
AAARCHITECTEN | © 2020