Stedenbouwkundig contrast

De stedenbouwkundige wens om solitaire objecten in het groen te maken is door AAARCHITECTEN vertaald in twee nadrukkelijk verschillende gebouwen, die elk een eigen identiteit hebben. Het contrast tussen beide gebouwen is op meerdere schaalniveaus uitgewerkt in het programma, de architectuur, sfeer, kleur en de detaillering. De twee gebouwen zijn verschillend in hoogte, zodat er ritmisch wordt afgewisseld tussen hoge en lage appartementengebouwen langs het Noordhollandsch Kanaal. 

Paviljoen in het groen

La Mayenne bestaat uit 20 appartementen, verdeeld over zes woonverdiepingen, met twee respectievelijk vier appartementen per bouwlaag en is als ‘paviljoen’ ontworpen: ‘licht en luchtig’. Riante balkons, verdiepingshoge kozijnen in combinatie met doorlopende vloeren geven het gebouw een horizontaal karakter. De verschuifbare aluminium ‘louvre-luiken’ voorzien in privacy en zonwering en geven de gevel een zekere gelaagdheid. De verdiepingshoge gevelopeningen bieden optimale lichtval en een schitterend uitzicht op het Noordhollandsch Kanaal.

Pakhuis aan het water

La Vienne bestaat uit 21 ruime koopappartementen boven een stallingsgarage. Het gebouw is acht bouwlagen hoog en heeft drie appartementen per laag. Het gebouw is in contrast met gebouw La Mayenne ontworpen als een stoer en krachtig ‘pakhuis’. De gevel is uitgewerkt in robuuste, grove bakstenen, waaraan grote terrassen zijn gehangen. In het gebouw zijn ook negen appartementen opgenomen, bestaande uit twee lagen. Een fraaie trap vanuit de eetkeuken biedt toegang tot een lager gelegen twee verdiepingen hoge woonkamer, gekoppeld aan het terras. Vanuit de woning is maximaal zicht op het Noordhollandsch Kanaal. De drie bovenste woningen beschikken over een in het volume opgenomen, beschut gelegen dakpatio.

Maximale flexibiliteit en keuzevrijheid

Een slimme organisatie van de plattegrond waarbij alle techniek- en sanitaire ruimten gebundeld zijn in het hart van het gebouw, in combinatie met de ritmiek van gevelopeningen, resulteert in een grote flexibiliteit in de indeling van de woningen. Zo kan naar wens voor een 2-, 3- of 4-kamerappartement worden gekozen.

Lees verder

Programma

20 koopappartementen, appartementengebouw La Mayenne: 3.371 m² BVO - 21 koopappartementen en overdekt parkeren, appartementengebouw La Vienne: 4.871 m² BVO.

Team

Locatie

Kanaaldijk 1A 1441 LA Purmerend

Status

Opgeleverd (2019)

Categorie

Alle projecten

Gerelateerde projecten

Weidevenne, Purmerend
Appartementen, Bennekom
Energieneutrale Villa, Arnhem
Belle Vue Tower, Den Haag
AAARCHITECTEN | © 2020