Een wereld van verschil

De subtitel ‘een wereld van verschil’ komt uit het in mei 2019 opgeleverde door Studio Hartzema opgestelde Ruimtelijk Kader voor het Havengebied van Plaspoelpolder. De Plaspoelpolder staat aan de vooravond van een ingrijpende transformatie. In lijn met de toekomstvisie van de Plaspoelpolder, werkt de gemeente Rijswijk samen met een aantal ontwikkelaars aan de herontwikkeling van het Havengebied Plaspoelpolder tot een aantrekkelijk woon – en werkgebied met nautische kwaliteiten. AAARCHITECTEN werkt aan de grootste kavel van het plangebied, het Sijthoffcomplex, gelegen aan de zuidzijde van het plangebied, aan de A4.

Coulisse als etalagezone

Het stedenbouwkundig plan bestaat uit een basis van vijf bouwlagen, de zogenaamde “Rijswijkse hoogte” die rondom een drietal binnentuinen zijn gevouwen. Drie hoogbouwaccenten van 50, 70 en 120 meter markeren het perceel vanuit verschillende richtingen. De achter elkaar geplaatste en verschoven torens vormen samen met het bestaande Sijthoffcomplex een boeiende coulisse. Deze coulisse vormt met het nieuwe European Patent Office (EPO) de stedelijke etalagezone van Plaspoelpolder.

Opdrachtgever

  • Frankenstaete BV

Programma

ca. 97.000 m² BVO nieuwbouw woningbouw, bestaande uit ca. 670 woningen, parkeergarage en commerciële ruimten en herontwikkeling Sijthoffgebouw (ca.12.000 m² BVO) van kantoor naar hotel met 168 hotelkamers, conferentieruimten, meeting rooms, business lounge, bar, restaurant en offices.

Team

Locatie

Limpergstraat 11 2288 AD Rijswijk

Status

Voorontwerp

Categorie

,
Alle projecten

Gerelateerde projecten

Het Strijkijzer, Den Haag
SSK10a, Couleur Locale, Ede
KHH, Veenendaal ,
Park Zonnehof, Duivendrecht
AAARCHITECTEN | © 2022