Programma vraagt om bijzondere oplossing

De vraagstelling vormde de aanleiding van de bijzondere oplossing: creëer zo veel mogelijk leefruimte voor een minder valide kind binnen een bestaande jaren 30 woning. Zowel de begane grond als het niet functioneel in gebruik zijnde souterrain dienden via een uitbreiding met elkaar te worden verbonden.

Beperken van de aanpassingen

Door een eenvoudige huislift in de uitbreiding te plaatsen net buiten het bestaande volume, kunnen de aanpassingen van de bestaande begane grond en het souterrain beperkt blijven tot het toevoegen van een badkamer in het souterrain en het maken van enkele doorbraken. Op deze manier kon de toegankelijkheid van de woning op twee bouwlagen enorm worden verbeterd.

Toekomstwaarde creëren

Door de lager gelegen diepe achtertuin te betrekken in het ontwerp en in het tuinontwerp een hellingbaan op te nemen, is het souterrain ook van buitenaf bereikbaar en ontstaat voor de toekomst een zelfstandige woonruimte voor het opgroeiende minder valide kind. Door ook de tuin te betrekken in het plan is de toekomstwaarde van het huis verbeterd. Bij eventuele verkoop van de woning vormt het toegankelijk gemaakte souterrain een fraaie zelfstandige werkkamer of ruimte voor een slaapkamer en badkamer ten behoeve van het creëren van een bed and breakfast.

Lees verder

Opdrachtgever

  • Particulier

Programma

Woonhuis met souterrain.

Team

Locatie

C.A. Thiemestraat 6828 DX Arnhem

Status

Structuurontwerp

Categorie

Alle projecten

Gerelateerde projecten

SSK4a Vredekwartier, Ede
Belle Vue Tower, Den Haag
Dorpsstraat, Bathmen
KHH, Veenendaal ,
AAARCHITECTEN | © 2020